Найсмачніший курячий суп з локшиною

Rating 5 (1 Votes)

Інгредієнти:

  • 110 гр. широкої яєчної локшини (приблизно 4 ст.);
  • 1,3 кг. курячих стегенець (приблизно 4 шт.);
  • 5 штук. середньої моркви, очистіть;
  • 5 великих стебел селери, обріжте;
  • 1 великий лук, очищений і розрізаний навпіл;
  • 10 горошин чорного перцю;
  • 2 гілочки розмарину;
  •  2 гілочки чебрецю 1 лавровий лист;
  • 4 гілочки петрушки.


Приготування:

  1. Покладіть 3 моркви, 3 стебла селери, половину цибулини, курку, перець горошком, розмарин, чебрець і лавровий лист у велику каструлю з бульйоном. Відокремте листя петрушки від стебел і відкладіть листя. Додайте стебла в каструлю. Додайте 3 л. води. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь. Варіть при слабкому кипінні, поки бульйон не стане золотистим, а курка не буде готова, 40-50 хвилин.
  2. Вийміть курку щипцями з каструлі і покладіть у велику миску, щоб остудити. Процідіть бульйон через дрібне сито в більшу миску або іншу ємність. Викиньте всі тверді інгредієнти з сита. Витріть каструлю і перелийте проціджений бульйон назад в каструлю.
  3. Що залишилися дві моркви розріжте навскоси на четвертини. Наріжте залишилися два стебла селери на шматочки товщиною 1 см. Половину цибулини наріжте кубиками. Додайте нарізані овочі в бульйон і варіть, поки вони не стануть м'якими, 15-20 хвилин.
  4. Поки овочі варяться, доведіть велику каструлю з підсоленою водою на сильному вогні до кипіння. Варіть локшину до стану аль-денте, приблизно 5 хвилин, потім злийте воду і відкладіть локшину.
  5. Коли курка досить охолоне, зніміть шкіру і подрібніть м'ясо на шматочки розміром на один укус. Викиньте кістки і шкіру. Покладіть м'ясо в каструлю разом з відвареної локшиною. Наріжте відкладені листя петрушки і додайте в каструлю. Додайте 1 ст. л. і 2 ч. л. солі, поперчіть і доведіть до кипіння.
Be the first to comment